top of page
Εικόνα συγγραφέαelakaisimazimas

(ΝΕΟ! 18-02-22) Ο Σωκράτης Δήμας θυμάται τα χρόνια του στον ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!


έλακαισύμαζίμας
ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνέχεια από Ποσειδώνιο μεριά… Αποδυτήρια βρήκαμε, ντουλαπάκια βρήκαμε, γήπεδο ανοιχτό είχαμε χρειαζόμασταν όμως και μπάλες!!! Είχαμε 4 που μας τις είχε δώσει τότε ο ατελείωτος φροντιστής της ομάδας ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΚΣΕΧΕΡΟΓΛΟΥ, αλλά που να φτάσουν και τι προπόνηση να κάνεις με 4 μπάλες ?? Υπήρχαν μερικοί που είχαν την άνεση!!! να έχουν τη δική τους μπάλα και την έφερναν σε κάθε προπόνηση από το σπίτι και την έπαιρναν πίσω στο τέλος της προπόνησης, αλλά το χειρότερο ήταν ότι ‘’ψειρίζαμε ‘’ μπάλες από τα διπλανά καλάθια, πετώντας εσκεμμένα όλες τις δίκες μας προς το συγκεκριμένο καλάθι, φώναζα εγώ ‘’μαζέψτε τις μπάλες επιτέλους’’ και πάντα γυρίζαμε με μια παραπάνω !! Ααα..ναι-ναι, είχαμε και έναν στρατιωτικό σάκο και τις βάζαμε !!! Όλα αυτά δεν θα γινόταν ποτέ χωρίς την τρομακτική συμπαράσταση των γονέων των παιδιών που ήταν απίκο σε κάθε προπόνηση, (άλλωστε οι αποστάσεις ήταν τεράστιες για να φτάσουν χωρίς αυτοκίνητο – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

Κάθε μέρα δίπλα μας γινόταν μια τεραστία παρέα. Το ευτράπελο ήταν ότι έψαχναν ευκαιρία για "παρεκτροπές". Όταν το χειμώνα το κρύο και η υγρασία έφθαναν στα όρια του ανυπόφορου, έπαιρναν τηλέφωνο στο μαγαζί (κρεοπωλείο είχα) και έλεγαν ‘’κρύο σήμερα κόουτς ‘’ Αυτό ήταν το σύνθημα για να βάλουμε ψησταριά!!! Ναι ψησταριά στα ανοιχτό στο ποσειδώνιο!!!

Όπου έκαναν όλη την οργάνωση και έψηναν διάφορα την ώρα της προπόνησης και μόλις τελειώναμε όπως στο στρατό έμπαιναν όλοι σε μια σειρά και τους μοίραζαν σάντουιτς με στρατιωτική πειθαρχία αφού ένας έκοβε τα ψωμάκια, ο επόμενος έβαζε σουβλάκια κ.ο.κ. Ο ‘’συγχωρεμένος’’ κτυπημένος από την κακιά αρρώστια ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ο ΓΙΩΡΓΟΣ , ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ και όλοι οι άλλοι ήταν αυτοί που κράτησαν και διεύρυναν το απόλυτα ομαδικό πνεύμα με τον τρόπο τους.


Μια ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω για έναν λεβέντη, τον ΤΖΕΚΟ ΘΕΟΔΩΡΟ από την Επανομή, δικηγόρο σήμερα και αντιδήμαρχο Θερμαϊκού.

Σε μια πρωτομαγιά του 1990 νομίζω, διοργανώσαμε έναν οικογενειακό εορτασμό στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Επανομή με την απόλυτη συμμετοχή και των 16 οικογενειών των αθλητών με τις διαδικασίες που κίνησε ο συγχωρεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΚΟΣ πατέρας του Θοδωρή, μανάβης στο επάγγελμα αφού το κάμπινγκ ήταν κλειστό και κατόρθωσε να το ανοίξει για εμάς. Με επικεφαλής τον κατοπινό πρόεδρο ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ήμασταν όλοι παρόντες και με την απίστευτη προετοιμασία των μανάδων ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Δεν θα ξεχάσω την συγκίνηση που ένιωσε ο μπάρμπα γιώργης που πήγε και έφερε τα κλαρίνα από το χωριό και έπαιζαν μέχρι αργά το απόγευμα!!!

Ο νεαρός τότε ερχόταν κάθε μέρα προπόνηση παίρνοντας το λεωφορείο Νο 72 της Επανομής, κατέβαινε Μαρτίου και κατηφόριζε ποσειδώνιο.

Η προπόνηση ήταν στις 21:30 και αυτός ερχόταν 1 ώρα ενωρίτερα για να κάνει ‘’κάτι παραπάνω’’, (πόσες φορές έγινε αυτο?) γιατί ήξερε ότι στις 22:40 έπρεπε να φύγει αφού το τελευταίο λεωφορείο για Επανομή περνούσε από την Καραμανλή και το παλιό κτίριο της εξπρές-σέρβις στις 23:45.

Τον ‘’άρπαζε’’ λοιπόν παραμάσχαλα ένας άλλος πατέρας ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ο ΓΙΩΡΓΟΣ και προλάβαιναν ίσα-ίσα το Νο 72.

Αποκοιμιόταν ο καημένος από τη κούραση μέσα στο λεωφορείο και είχαμε ‘’ψήσει’’ τον οδηγό να τον ξυπναει μόλις έφτανε Επανομή για να πάει στο σπίτι !

Κάποια στιγμή και ενώ δεν είχε αρχίσει ακόμη η προπόνηση - αφού ήταν συνεπέστατος σε όλα του - τον ρωτώ

- Βρε Θόδωρε πως αντέχεις 2 χρόνια τώρα και δεν έχεις χάσει καμία προπόνηση από τόσο μακριά που έρχεσαι ?

Και τι μου απαντά !!! – Να κόουτς κάνω προπόνηση, να γίνω καλύτερος μήπως αύριο-μεθαύριο παίξω στους μεγάλους του Ηρακλή !!! Ταμπλάς μου ήρθε!!!

Πώς να του εξηγήσω τι συνέβαινε και τι συμβαίνει στα 50 χρόνια που είμαι στον χώρο ?Παίρνω λοιπόν τη μεγάλη απόφαση - Του λέω μάζεψε τα πράγματα σου και φύγε και να μην ξανάρθεις! Να ΄ρχεσαι μόνο όταν θέλεις να μας δεις!!! Τρελάθηκε, άρχισε να κλαίει, με ρωτούσε – τι έκανα κόουτς ?

Άντε να αντέξεις αυτή τη σκηνή!!!

Έφυγε τελικά και σε μια ώρα τηλέφωνο ο μπάρμπα Γιώργος - Τι έκανε το παιδί κύριε προπονητή ? γιατί τον έδιωξες ? Κλαίει εδώ και χτυπιέται !!!

Ο Θεοδωράκης του λέω είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου και να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώσεις όπως ποθείς, αλλά δεν θέλω να είμαι συνένοχος για κάτι που θα δυσκολέψει τη ζωή του - Ο μικρός ξοδεύει 5 ώρες τουλάχιστον την ημέρα για την προπόνηση κλπ - πότε θα διαβάσει ? (Ήταν και άριστος μαθητής)

πριν με βρίσεις για το μέλλον του, πάρτονα κάπου σε μια ομάδα κοντινή και θα με καταλάβεις.

Έτσι και έγινε - πήγε στον Αριστοτέλη Επανομής, διάβασε, πέρασε με πολύ καλό βαθμό στη Νομική Θεσσαλονίκης.

Όταν πέρασε ο μπαμπάς με πήρε να με ευχαριστήσει που τον έδιωξα !!!

Φυσικά οι δεσμοί με όλα τα παιδιά ήταν τόσο ισχυροί που δεν περιγράφονται !!!

Του το χρωστούσα λοιπόν και πέρυσι όταν έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Θερμαϊκού ήμουν παρών στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας !!!

Νά είναι καλά !


ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΑΣ


100 Προβολές0 Σχόλια

Commentaires


bottom of page